Гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България

...
Гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България
Коментари Харесай

Над 50 хиляди подписа срещу отглеждането на животни за кожи

Гражданска самодейност за възбрана добива на скъпи кожи в България и известни персони у нас се сплотиха към идеята да спрат развъждането на диви скотски типове във ферми за рандеман на кожи, които да се употребяват в стилната промишленост. Ще има и галерия на тази тематика в Националния природонаучен музей при Българска академия на науките.
Петя Алтимирска от Гражданската самодейност за възбрана на добива на скъпи кожи в България описа пред Bulgaria ON AIR, че за своята идея те са събрали и внесли в Народното събрание над 50 хиляди подписа и добави, че колкото повече информация получават хората, толкоз повече пораства поддръжката за тях.
"Две са фермите действително у нас, общо са към 130 хиляди животни, които се гледат. Тенденцията е да се усилват ", сподели тя.
Музикантът и артист Дидо от "Д2 " е един от хората, които застават зад концепцията. Той сподели в ефира на "Денят ON AIR ", че към този момент би трябвало да спрем да бъдем такива потребители на земните благосъстояния, в това число и да носим кожи от животни, тъй като всички те имат задоволително други възможности.
"Тук приказваме за резистентност и самите хора би трябвало да схванат, че това няма да докара до нищо положително. Много от нещата би трябвало да се вършат по този начин, че в дълготраен проект да водят до положително. Този вид консуматорско мислене би трябвало да спре ", уточни той.
Петя Алтимирска пък добави още, че е срещнала огромна поддръжка от доста политици за тяхната идея, само че все пак е било отказано изложбата да се направи в постройката на Народното събрание.
Тя сподели още, че в доста страни към този момент развъждането на животни за кожата им е неразрешено, в някои то в никакъв случай не е било и позволено и акцентира, че към този момент над 1000 фешън марки са се отказали да употребяват естествени скотски материали за облеклата и стилните аксесоари, които създават.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР