Гражданска инициатива за изграждане на български паметник на мястото на

...
Гражданска инициатива за изграждане на български паметник на мястото на
Коментари Харесай

Идея: Мемориал на създателите на българската държава - Кубрат, Аспарух, Крум и Борис I, на мястото на Моча

Гражданска самодейност за създаване на български монумент на мястото на Паметника на руската войска в Княжеската градина е в ход, заяви общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

„ Тази концепция развих още при разискванията на отчета, касаещ ориста на Паметникът на руската войска. Още тогава от името на Вътрешна македонска революционна организация развих тезата, че София няма място за национална памет и би било добре там да се издигне мемориал на основателите на българската страна - Кубрат, Аспарух, Крум и Борис I ”, изяснява той.

„ За толкоз години София не съумя да издигне сходен мемориал на създателите на България. Мястото смятам за уместно, защото е наоколо до Народното събрание, Софийския университет, а съществуващият парк-градина дава опция за осъществяване на празнувания и церемонии. Идеята не трябва да става мотив за следващия конфронтация в българското общество, а да ни сплоти, така както са обединили и основали българската държавност Кубрат, Аспарух, Крум и Борис Първи. Разбира се, в хода на разискванията може да се появят и други хрумвания, само че значимото е да държим на това там да се издигне български мемориал “, безапелационен е Контрера.

Той и други общински съветници готвят отчет в тази тенденция.

„ Важно е първо да чуем допустимо доста хрумвания по какъв начин да се осмисли пространството на Княжеската градина “, акцентира още общинарят.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР