Гражданска инициатива за изграждане на български паметник на мястото на

...
Гражданска инициатива за изграждане на български паметник на мястото на
Коментари Харесай

Обсъждат български монумент да се издигне на мястото на Паметника на Съветската армия

Гражданска самодейност за създаване на български монумент на мястото на Паметника на руската войска в Княжеската градина е в ход.

Това съобщи общинският консултант Карлос Контрера .

ЧТази концепция развих още при разискванията на отчета, касаещ ориста на ПСА. Още тогава от името на Вътрешна македонска революционна организация развих тезата, че София няма място за национална памет и би било добре там да се издигне мемориал на основателите на българската страна - Кубрат, Аспарух, Крум и Борис Първи ", добави той.

" За толкоз години София не съумя да издигне сходен мемориал на създателите на България . Мястото смятам за уместно, защото е наоколо до Народното събрание, Софийския университет, а съществуващият парк-градина дава опция за осъществяване на празнувания и церемонии. Идеята не трябва да става мотив за следващия конфронтация в българското общество, а да ни сплоти , така както са обединили и основали българската държавност Кубрат, Аспарух, Крум и Борис I " , безапелационен е Контрера.

Той добави, че даже в хода на разискванията да се появят и други хрумвания, значимото е да се упорства в Княжеската градина да се издига български мемориал .

В началото на март Столичният общински съвет разпореди на кмета на София Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира монумента " Паметник на Съветската войска " , който е държавна благосъстоятелност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР