Гражданска инициатива За истинска детска болница е събрала необходимите подписи

...
Гражданска инициатива За истинска детска болница е събрала необходимите подписи
Коментари Харесай

Инициатива "За истинска детска болница" събра подписи на входа на Южния парк

Гражданска самодейност " За същинска детска болница " е събрала нужните подписи с гледище да бъде издигната напълно нова постройка за съвременна, функционална и сигурна детска болница, оповестиха уредниците. Подкрепящите самодейността са " срещу " решението на здравния министър да бъде употребявано остарялото скеле на територията на столичната " Александровска болница ".

За следващ път от Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница " настояха новата педиатрия да бъде издигната при съблюдаване на всички процедури по създаване на идея, планиране и градеж.

Подписката в поддръжка на желанието този път бе на входа на Южния парк:

" Не би трябвало децата да се нагаждат към един зарязан 40-годишен градеж, а би трябвало да се построи болница, която да дава отговор на всички модерни условия и на потребностите на нашето общество. За същите пари България може да има модерна, прелестна детска болница ", сподели Цвета Брестничка от Гражданската самодейност, а родителите, вписващи се в подписката, разясниха пред БНР:

" Остарял градеж, много е рисков, и откакто и архитектите го споделят ".

" Настоящата болница е прекомерно дребна, не обгръща всички експерти, още веднъж не се позволява място за родители, още повече напредване с инвалидни колички, липса на лаборатория, която да е планувана вътре в самата болница ".

" При състояние, че ще се строи занапред, на мен ми се вижда много безумно, да се употребява един скелет на 30-40 години, който не дава опция да се разгърне това, което би могло в нова сграда ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР