Гражданска инициатива Да спасим Яворовите скали" излезе с призив към

...
Гражданска инициатива Да спасим Яворовите скали" излезе с призив към
Коментари Харесай

Поморие излиза на протест срещу планираното унищожаване на Парк Яворов

Гражданска самодейност " Да спасим Яворовите скали " излезе с апел към жителите на Поморие да се включат в митинга против унищожаването на емблематичното за града място.

" Да се помолим за обърканите души на общинските съветници и кмета на Поморие! Заедно да отправим молитва към Свети Георги - настойникът на Поморие да пречисти душите на общинските съветници от сребролюбието и на сесията на 30 януари 2018 година да гласоподават "ПРОТИВ " импортираната докладна на кмета, обвързвана с построяването на хотел до Яворовите скали! ", се споделя в апела.

Протестът, по време на който ще бъде отслужен и молебен, ще се организира в събота, 27 януари 2018 година, ще стартира от 11.30 часа до кръговото кръстовище пред манастир " Свети Георги " и ще продължи до 12.30 часа.

Целта на събитието е обществено да бъде изразено несъгласието на жителите с решението на Общински съвет-Поморие да посегне на най-знаковото място в града - Парк " Яворов ", включващ паметника на великия стихотворец, Яворовите скали и лятно кино " Яворов ".

С него ще бъде казано изрично " не " на парцелирането на територията под паметника на Яворов, преобразуването на част от нея в частна общинска благосъстоятелност в интерес на частен вложител, който възнамерява на това място градеж на хотел, както и на бетонирането на Яворовите скали.

Всеки българин, който милее за предпазване на историческата памет и респект към делото и творчеството на Пейо Яворов, е добре пристигнал да се включи в протестния протест, прецизират уредниците.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР