Гражданите винаги изглеждат така, както искат да ги виждат политиците.

...
Гражданите винаги изглеждат така, както искат да ги виждат политиците.
Коментари Харесай

Проф. Анри Кулев: Гражданите винаги изглеждат така, както искат да ги виждат политиците

Гражданите постоянно наподобяват по този начин, както желаят да ги виждат политиците. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " проф. Анри Кулев, който е известен режисьор и карикатурист, аниматор, сценограф и художник.

" Те желаят да ги видят въодушевени и всички до един на избори. А идващия ден нещата се прекатурват и внезапно, за информация четете " Приказка за стълбата “ – Смирненски би трябвало да бъде наложително изучаван – на идващия ден всичко се прекатурва, политиците се трансформират в едни, съгласно тях, добросъвестни служители, и елементарният гласоподавател доста мъчно вижда концепциите си, въжделеният си, думичките, които чака да чуе, до идващите избори. И по този начин, Нивото, карането на равнището се придвижва на едно институционално равнище, и се стартират едни безкрайни брътвежи. Да не приказваме за чудовищните корупции, корупционни схеми, хитреци, които работят там. Въобще доста е комплицирано с изборната система ", разяснява професорът.

Колкото до карикатурите, Анри Кулев изясни, че това е доста комплицирано и остро изкуство. " Остро в смисъл психически остро. Карикатурата е призвана да нервира по някакъв метод, да ядосва и властимащите, и неимащите. Тя е призвана да седи в някакъв контрапункт на протичащото се ". Според проф. Анри Кулев политическата конюнктура е циркаджийска от позиция на карикатурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР