Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на

...
Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на
Коментари Харесай

"Пишете ни, ще реагираме": На специален имейл вече подаваме сигнали за липсващи лекарства

Гражданите към този момент могат да подават сигнали за изчезнали медикаменти на специфичен имейл - [email protected]. Това стана ясно от обява на ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето Костадин Костадинов в профила му във фейсбук. 

На този имейл всеки към този момент може да подава сигнали за изчезнали медикаменти.

„ Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по опазване на здравето ще четем и ще реагираме, с цел да може всеки, който се нуждае от лекарство, да го получи. Сигурен съм, че тази връзка ще накара институциите и регулаторите да проработят по-бързо и във ваша изгода “, показва Ангелов.

Според него тя тихомълком трансформира формулата, с цел да е „ законна “, само че в ущърб на пациентите

Костадин Ангелов насочва зов и към притежателите на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на лекарства при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би попречило някоя аптека да извърши предписанието на лекаря.

Здравното министерство предлага нова формула, с която да се пресмятат нужните количества

Преди дни Ангелов разгласи в Народното събрание, че е уведомил прокуратурата, която да извърши инспекция дали в справката на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) за разбора на аргументите за дефицит на лекарства в страната, има данни за закононарушение.

Става дума за медикаменти, предписвани при епилепсии и тревожни положения, диабет и хипертония

Ангелов напомни, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС по отношение на първата информация, която от здравната комисия са получили от министъра на опазването на здравето за изчезналите медикаменти на територията на Република България. Той напомни, че съгласно решение на здравната комисия в Народното събрание министърът е длъжен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за изчезналите лекарства на територията на страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР