Гражданите в Пазарджишко предпочитат да се жалват устно, не им

...
Гражданите в Пазарджишко предпочитат да се жалват устно, не им
Коментари Харесай

123-ма са се жалвали на омбудсмана през 2018 г.

Гражданите в Пазарджишко избират да се жалват устно, не им се написа публично. Не във всяка институция може и по този начин, само че при омбудсмана на Пазарджик Георги Шопов е възможно. А гласните недоволства имат забележителна преднина пред подадените на книга - 76 против 47, демонстрира годишният доклад на институцията. Общият брой на сигналите се резервира съвсем неизменен по отношение на предходната година - от 117 са се нараснали до 123.

Преобладават забележките по отношение на работата на локалната власт. Хората недоволстват най-много против разпоредбите за локалните налози и такси, за общински жилища, против нелегално строителство или Наредбата за сигурност а придвижването. Парадоксално е, само че няма нито една тъжба против " Синя зона " макар всеобщото неодобрение в обществените мрежи.

От жалбите против държавни ведомства доминират тази против Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, Пожарната, обществените служби, Бюрото по труда, ВиК. В предходни години е имало и много против ТЕЛК. Изненадващо е, само че досега при разразилото се напрежение с орязването на проценти не е постъпило нито едно недоволство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР