Гражданите трябва да следят за наличието на контролни пластини на

...
Гражданите трябва да следят за наличието на контролни пластини на
Коментари Харесай

За какво да внимаваме при покупката на коледна елха

Гражданите би трябвало да наблюдават за съществуването на контролни пластини на закупените елхи, поучават от Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Всяка пластина е с самостоятелен сериен номер и е закрепена под второто отклонение на клоните от върха на дръвчето. Пластмасовите пластини са бели, имат правоъгълна или овална форма и са захванати към ствола с лента.

Индивидуалният номер се състои от една основна писмен знак и шест числа и е вписан и в транспортния билет на търговеца, закупил дръвчетата на едро. Поставянето на пластини не е наложително за елхите, които са със закрита коренова система в контейнери.

Превозен билет, в който да са разказани в детайли типа и количеството, се изисква от търговците, в това число и за продажбата на клончета от дрян или други иглолистни и широколистни дръвчета.

Експертите предлагат всички, които си купят живо коледно дръвче, да се погрижат за неговата плавна акомодация. Елхичката в резервоар не трябва да се внася незабавно в топла стая. Като начало би трябвало да се сложи в хладно помещение или на балкона, а след това да се държи надалеч от отоплителни уреди.

Необходимо е да се полива постоянно, поучават още експертите и припомнят, че време за климатизация би трябвало да се планува и преди засаждането измежду природата, тъй като дръвчето с прокарали нови и свежи връхчета елементарно може да измръзне при ниски температури.

Близо 4000 елхи имат подготвеност да дават горските и ловни стопанства към СИДП. 1000 от дръвчетата ще бъдат със закрити корени. Цените варират според от типа и размера на елхите. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР