Гражданите трябва да разберат, че идеята на всички тези допълнителни

...
Гражданите трябва да разберат, че идеята на всички тези допълнителни
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР разясни за декларацията за преминаване през КПП

Гражданите би трябвало да схванат, че концепцията на всички тези спомагателни ограничения, които се подхващат от всички държавни институции в страната е да се минимизира разпространяването на ковид. Към момента рестриктивните мерки са целесъобразни и всеки от нас би трябвало да си наложи самоконтрол и самодисциплина, в противоположен случай имаме подготвеност и за по-рестриктивни ограничения.

Това сподели във Велико Търново основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. По отношение на декларацията, която ще се изисква по новоизградените контролно-пропусквателен пункт в регионалните центрове основният секретар изясни, че тя може да се изтегли от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, при потребност служителите на реда ще раздават формуляра за попълване на място.

Главен комисар Иванов прикани още веднъж да не се спекулира по никакъв метод с всичко, което касае епидемията и въведените изключителни ограничения. Той акцентира, че няма потребност да се сменят адресните регистрации по сегашен адрес.

Постоянният, актуалният и адреса по месторабота ще бъдат посочени в тези заявления и ще се направи всичко допустимо те да стигнат до всеки български жител.

Главен комисар Иванов изясни още, че чиновниците по КПП-тата ще вземат отношение по всеки зародил проблем.

Мерките са нови, нито жителите, нито полицията досега ги е изпълнявала, тъй че е допустимо да има случаи, които ще се уточняват на място, разясни още той.

За включването на армията в контрола по осъществяване на ограниченията основният секретар обясни, че това ще става при нужда и само в помощ като запас, а не с ретстриктивна цел.

Директорът на ОДМВР-В. Търново старши комисар Димитър Машов изясни, че полицейски чиновници прецизно наблюдават за съблюдаване на подхванатите ограничения, изпълняването на наложените карантини и обикалят в града и посредством мегафони приканват жителите да останат по домовете си.

Той моли още един път всички да съблюдават наложените ограничения и да проявят отговорност към себе си и към околните си.

Във връзка с идния празник на В. Търново – 22 март, кметът на общината инж. Даниел Панов напомни, че всички мероприятия са отсрочени, празникът ще бъде маркиран само с камбанен звън в 12,00 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР