Гражданите, получили облагаеми доходи през 2022 г., ще имат възможността

...
Гражданите, получили облагаеми доходи през 2022 г., ще имат възможността
Коментари Харесай

НАП започна Кампания 2023 по приемане на данъчни и осигурителни декларации и документи, включително за 2022 година

Гражданите, получили облагаеми приходи през 2022 година, ще имат опцията да понижат и през тази година данъчната си основа с плануваните в закона данъчни облекчения.Това оповестяват от Офиса на Националната организация по приходите в Плевен. Ако след използването на облекченията се образуват суми за възобновяване, те се изплащат в период от 1 месец след подаването на декларацията. От приходната организация чакат още веднъж повишен интерес къмданъчното облекчение за деца и деца с увреждания заради по-високите суми, които се приспадат от годишните данъчни основи за 2022 година

На единния телефонен номер за цялата страна 0700 18 700 жителите и представителите на компании могат да получават настояща данъчна и осигурителна информация. Телефонното позвъняване е на цената на градски диалог от цялата страна. Телефонът работи в откритото за Национална агенция за приходите работно време – от 9,00 до 17,30 ч. в делнични дни. Обажданията от мобилни телефони към телефон 0700 18700 се заплащат по общоприетата цена на съответния мобилен оператор.

Експертите на организацията дават отговори на въпроси, свързани с декларирането и заплащането на налози и наложителни осигурителни вноски, периодите за подаване на заявления и заплащане на отговорности. По телефона ще може да се получи още информация за методите на заплащане, банковите сметки и нужните платежни документи, както и за попълването на данъчните и осигурителни заявления и формуляри.

Клиентите на Национална агенция за приходите могат да създадат и информация за здравно-осигурителния си статус по телефона или да получат инструкции по какъв начин да употребяват електронните услуги, предоставяни от Националната организация за приходите. Общото времетраене на един диалог със чиновник на Национална агенция за приходите е лимитирано до 5 минути.

Телефонът за подаване на тъжби и сигнали за корупция в приходната администрация е 0700 18700.

Страницата на Национална агенция за приходите в Интернет е на адрес: https://nra.bg/, от която клиентите могат да отпечатват формуляри и да получават информация на линк към портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите:https://portal.nra.bg/. Адресът на страницата на Национална агенция за приходите във фейсбук е: ttps://www.facebook.com/NationalRevenueAgency.

Запитвания могат да се изпращат на формалните електронни адреси на:

Информационния център на Национална агенция за приходите –[email protected];

Офис на Национална агенция за приходите Плевен [email protected].

Телефонният номер за отговори на запитвания и съвещания в офис на Национална агенция за приходите Плевен е (064) 898336.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР