Гражданите от инициативния комитет Лозенец, който се бори срещу изграждането

...
Гражданите от инициативния комитет Лозенец, който се бори срещу изграждането
Коментари Харесай

Експертите по делото за Златен век не виждат проблем със строежа

Гражданите от инициативния комитет " Лозенец ", който се бори против построяването на небостъргач в едноименния столичен квартал, изиска Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да спре още веднъж градежа на постройката " Златен век " на " Артекс ". Гражданите упорстват това да стане с съображение за изтекло позволение за градеж, а планът да бъде разгласен за противозаконен. Реакцията им е предизвикана и от развиването на делото на " Артекс " против ДНСК за прекъсването на плана до хотел " Маринела ".

Той беше краткотрайно преустановен, а заповедта за това беше обжалвана от " Артекс ". По делото имаше две съвещания и то към този момент е оповестено за решение, което значи, че скоро може да се чака решение на първата инстанция. От документите по делото излиза наяве, че движимостите лица, правили експертиза по него, не виждат основни промени на плана, какъвто е главният претекст на ДНСК за прекъсването на " Златен век ". Юрисконсултът на дирекцията счита експертизата им за непълна и неоснователна и желае назначението на спомагателна. Съдът обаче отхвърля това искане и приема заключенията на движимостите лица.

От протокола от последното съвещание се вижда още, че представителят на ДНСК се пробва да избегне тематиката с валидността на разрешението за градеж на " Златен век ". На настояването на юристите на " Артекс " съдът да се произнесе и по този въпрос, юрисконсултът на ДНСК афишира: " Основният спор се свежда до това, че е налице градеж с установени отклонения. ДНСК не сочи в заповедта, че е налице противозаконен градеж ".

Нов опит

Според представители на инициативния комитет " Лозенец " тези претекстове са скандални. Гражданите са внесли и нова тъжба до ДНСК по проблема с категорично искане градежът на " Златен век " да бъде спрян като противозаконен поради изтекло позволение за градеж. От инициативния комитет напомнят, че това беше дадено от институциите и след среща с премиера Бойко Борисов преди три месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР