Гражданите нямат правен интерес да обжалват решението на Общинския съвет

...
Гражданите нямат правен интерес да обжалват решението на Общинския съвет
Коментари Харесай

Съдът отказа дело срещу харизването на улица на Догансарай

Гражданите нямат юридически интерес да апелират решението на Общинския съвет в Бургас, с което парцели в парка " Росенец ", които са обществена общинска благосъстоятелност, се афишират за частна общинска благосъстоятелност. Така се отваря пътят към прехвърлянето на някогашна общинска улица на притежателите на Догансарай. Заграждането на територия в парк " Росенец " от Доган бе сложено още веднъж на дневен ред, откакто чиновници на НСО жестоко изблъскаха от брега съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов. Днес се обрисуват нови митинги в местността, като към нея се стичат и последователи на Доган, и жители, които стачкуват против анклава му и произвола на НСО.

С претекста, че това решение може да се нападна само от кмета, регионалния шеф или прокуратурата Административният съд в Бургас приключва делото против решението на бургаските общинари от 28 април. То е заведено от " Организация за протекция на българските жители " и още петима бургазлии. Те настояват, че решението за смяната на статута на имотите е незначително или най-малкото незаконосъобразно и би трябвало да бъде анулирано. Според жалбата това решение визира ползите на жителите на Бургас, а и на всички български жители. Тяхната теза е, че става дума за публичен път, който обезпечава единствения достъп на жителите до морското крайбрежие на територията на лесопарк " Росенец ". И че в случай че парцелът премине в частни ръце, това ще възпрепятства свободния и гарантиран от закона и страната достъп до плажа и крайбрежната морска зона.

Общинският съвет оспорва с претекста, че обжалвалите не са нито притежатели, нито концесионери и по тази причина не са наранени от измененията в подробния организационен проект. Решението за промяната на собствеността от обществена в частна засяга пряко общината, само че не и правата на хората, се упорства в отговора на общината.
Съветници сигнализираха, че Бургас харизва улица на Доган
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР