Гражданите няма да избират коя ваксина срещу коронавирус да слагат,

...
Гражданите няма да избират коя ваксина срещу коронавирус да слагат,
Коментари Харесай

К-19 ужас в Гърция: Без избор за ваксината, до 9 души на маса за Коледа

Гражданите няма да избират коя ваксина против ковид да поставят, както не избират и грипната ваксина, съобщи през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето Василис Контозаманис.

1018 центъра за имунизация в цялата страна и лечебните заведения се приготвят и незабавно, откакто имунизациите дойдат в Гърция, имунизациите стартират.

Министър Контозаманис означи, че оптималният имунизационен капацитет е към 2 милиона имунизации на месец. Гражданите ще могат да си уреждат срещи през аптеките.

Позовавайки се на хода на пандемията, господин Контозаманис акцентира, че се прави подготовка за възможна трета вълна. Отбеляза, че случаите понижават, което демонстрира, че ограниченията работят, само че "трябва да бъдем деликатни, не би трябвало да се отпускаме, с цел да не се получи трета вълна по време на празничния сезон ".

Премиерът Кириакос Мицотакис организира широкообхватна среща в събота с управлението на участващите министерства и длъжностни лица.

Бяха разисквани подготовката за приемане, предпазване и разпространяване на имунизацията, акцията за социална информация и метода, по който жителите ще си уреждат срещи във имунизационните центрове. За тази цел ще бъде основана цифровата платформа "emvolio.gov.gr ".

За жители, които не са осведомени с цифровите умения, ще се употребяват аптеките в страната, които са над 10 хиляди и евентуално центрове за обслужване на жители /КЕП/.

Относно празниците, позволява се събиране до 9 души по домовете за Коледа и Нова година от две фамилии, а възбраната за придвижване ще важи от 22:00 до 5:00 ч.

От на следващия ден сутринта козметичните услуги, маникюр и педикюр също ще отворят порти. Феномените „ недеклариран труд “ и заобикаляне на санитарните ограничения в тази област за жалост са необятно публикувани.

Ето за какво е по-добре да се работи с правила и здравни протоколи, в сравнение с неконтролирани вкъщи, оповестиха от държавното управление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР