Гражданите не трябва да разкриват пред непознати хора плановете си

...
Гражданите не трябва да разкриват пред непознати хора плановете си
Коментари Харесай

МВР: Не споделяйте, че ще отсъствате за празниците

Гражданите не би трябвало да разкриват пред непознати хора проектите си за отмора през празниците, поучават чиновници на " Криминална полиция ". В предишни години сме открили, че се следи нарастване на домовите и джебчийските обири по време на празниците, припомнят оттова. Затова жителите не би трябвало да оставят без контрол движимостите си на публични места, да паркират колите си на охраняеми паркинги, в градския превоз да държат затворени чантите си, нощно време да паркират на осветени места, по опция да създадат застраховка за обири. Не е добре да се носят огромни суми в брой, когато пазарят в магазините. Да не съхраняват и в жилището си огромни суми. Важна е също и надеждната и модерна отбрана на жилището. Добре е, в случай че има опция, да се инсталират камери за видеонаблюдение.

Хората не би трябвало да споделят на непознати хора проектите си за отмора. Гражданите би трябвало да имат поради, че доста постоянно причинителите на домови обири оставят разнообразни маркери на и около жилищата, като по този метод схващат, че притежателите не са си вкъщи. И когато го открият, проникват и правят съответните обири.

Във връзка с телефонните измами криминалистите предизвестяват жителите да не се доверяват на позвънявания на непознати, да не имат вяра в историите им и да не им дават пари и персонални движимости.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР