Гражданите на Украйна имат право да влизат без виза и

...
Гражданите на Украйна имат право да влизат без виза и
Коментари Харесай

Как са уредени правото на престой и работа на украинските граждани, които пристигат у нас

Гражданите на Украйна имат право да влизат без виза и да обитават 90 дни в Република България на всеки 6 месеца. Това оповестяват от Дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи.

Срокът може да бъде удължен по филантропични аргументи, свързани с изключителни условия. Редът, по който украинските жители могат да се възползват от право на спомагателен престой на територията на страната ни, е избран в Правилника за използване на Закона за чужденците в Република България.

Тези, които желаят да продължат престоя си у нас, могат да подадат заявление в дирекция „ Миграция “ - Министерство на вътрешните работи или в браншове и групи „ Миграция “ при ОДМВР преди приключването на позволения период на престояване по силата на безвизовия режим. Бланка на заявката се получава на място или се попълня авансово, като се изтегля от Интернет страницата на дирекция „ Миграция “- Министерство на вътрешните работи.

Гражданите на Украйна от български генезис могат да получат позволение за дълготрайно или непрекъснато престояване в Република България, ако имат подписан трудов контракт с български шеф за период, по-дълъг от 6 месеца.

Ако желаят да получат интернационална протекция (статут на емигрант или филантропичен статут), украинските жители могат да подадат заявление в поделенията на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, пред звената на дирекция „ Миграция “-МВР в София и страната, и пред органите на Главна дирекция „ Гранична полиция “-МВР.

За повече информация украинските гражданимогат да посетят дирекция „ Миграция “-МВР в София, на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ № 48. Ако са отвън София, могат да отидат в съответните отдели „ Миграция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в страната.

Допълнителни въпроси могат да бъдат задавани на интернет страницата на дирекция „ Миграция “. Където е оповестена информацията и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР