Гражданите на трети страни, които могат да пътуват безвизово в

...
Гражданите на трети страни, които могат да пътуват безвизово в
Коментари Харесай

ЕС въвежда система за контрол на пътниците от трети страни, пътуващи безвизово


Гражданите на трети страни, които могат да пътуват безвизово в Европейски Съюз, ще би трябвало от 2021 година да минават прелиминарен надзор. Това планува нова мярка, призната през днешния ден от Европейския парламент, заяви Франс прес в четвъртък.

Тя ще бъде въведена за по-добро охраняване на външните граници на Европейски Съюз, в това число с цел да може рискови лица да бъдат откривани още преди да влязат в Шенгенското пространство.

Това ще се отнася за жителите на над 60 страни, които не аплайват за виза за временен престой в Европейски Съюз, в това число Съединени американски щати, Бразилия, Албания и Обединените арабски емирства.

Процедурата по попълване на молбата в интернет за допускане на територията на Европейски Съюз няма да лишава повече от 10 минути, споделя Европейската комисия. Цената ще е 7 евро, само че за малолетни и хора над 70 години ще бъде гратис подаването на молба. Разрешителното ще важи за 3 години.

" Всяко лице, представляващо заплаха за миграционните правила или за сигурността, ще бъде засичано още преди да стигне на границите на Европейски Съюз, а напредването на доброжелателните пътуващи ще бъде улеснено ", сподели еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР