Гражданите на Словакия, които отказват да участват в предстоящото национално

...
Гражданите на Словакия, които отказват да участват в предстоящото национално
Коментари Харесай

Онези в Словакия, които не се тестват, ще бъдат поставяни под карантина

Гражданите на Словакия, които отхвърлят да вземат участие в идното национално тестване за ковид, ще би трябвало да прекарат 10 дни в самоизолация. Това предизвести министър-председателят на страната Игор Матович, предава TACC, като се базира на локални медии.
„ Тестването ще бъде непринудено и гратис. То ще засегне всички жители на републиката на възраст над 10 години. Онези, които откажат да вземат участие в него, няма да могат да напущат жилищата си. Ще им бъде предписана наложителна 10-дневна домашна карантина ", цитира организацията думите на словашкия министър председател.
Словакия би трябвало да получи 13 милиона бързи теста, а процесът на тестване на популацията ще стартира през идващия уикенд. Предвижда се да се привлекат 43 хиляди експерти, които да го обезпечат протичането на процеса. Според премиера тестването ще помогне на управляващите да разпознават регионите в страната с максимален риск от заразяване с новия ковид. Той е ориентиран и към даване на квалифицирана здравна помощ даже на хората с леки признаци на болестта, породено от вируса.
Словашкото държавно управление е поверило отговорността за организирането и осъществяването на процеса на тестване на популацията на Министерството на защитата на републиката. Почти целият боен личен състав би трябвало да взе участие в него, предава БГНЕС.
 Проф. Витанов: Влезем ли в зона от 2000 инфектирани дневно - елементарно можем да се качим до 5000 Проф. Витанов: Влезем ли в зона от 2000 инфектирани дневно - елементарно можем да се качим до 5000
" Още през лятото, когато имахме по 6 случая дневно, " шаранът " беше изтърван и още тогава се образува една група от към 1,9 млн. индивида...
Общият брой на инфектираните с COVID-19 хора в Словакия, чието население е към 5,5 милиона души, доближи 31 400 по време на пандемията. 98 души от страната починаха от затруднения, породени от вируса, шестима от тях тази седмица. Най-голямата опасност от предаване на зараза съществува в западната част на страната и в столицата Братислава.
На 1 октомври в Словакия беше въведена изключителна обстановка, която би трябвало да помогне на управляващите да се оправят с възходящите темпове на разпространяване на инфекцията. Тя ще продължи 45 дни. Нарушителите на актуалните ограничавания са изправени пред санкции до 20 хиляди евро. Извънредно състояние в страната към този момент бе в действие от 16 март до 14 юни.
 
Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР