Гражданите на Швеция днес гласуват на парламентарни избори, очертаващи се

...
Гражданите на Швеция днес гласуват на парламентарни избори, очертаващи се
Коментари Харесай

Ключов вот за парламент в Швеция

Гражданите на Швеция през днешния ден гласоподават на парламентарни избори, очертаващи се като най-важните от десетилетия. Очаква се крайнодясната и антиимигрантска партия Шведски демократи да завоюва 20% от гласовете и да стане втора политическа мощ.

 © Българска телеграфна агенция
Премиерът Стефан Льовен назова групировката расистка, откакто пусна бюлетината си в Стокхолм. Нито неговата Социалдемократическа партия, нито дясноцентристката Умерена партия имат късмет да завоюват болшинство, а това значи, че съставянето на държавно управление ще е комплициран развой.

По-рано локални медии оповестиха, че гласоподаватели и публицисти са били унизени край няколко изборни секции от членове на неонацистко придвижване, в това число претенденти в днешните парламентарни избори.

 Изравнени сили преди парламентарните избори в Швеция Изравнени сили преди парламентарните избори в Швеция
В навечерието на парламентарните избори в Швеция, десницата и левицата са с съвсем изравнени позиции. Прогнозите обаче демонстрират напредък на крайнодесните...

Според в. " Свенска дагбладет " членове на Северното придвижване за опозиция са влезнали в изборни секции и се пробвали да създадат фотоси на гласоподавателите, бюлетините и публицистите. Вестникът осведоми и за възможни изборни нарушавания, свързани с крайнодясната партия Алтернатива за Швеция.

Шведският таблоид " Експресен " разгласява изявление с представители на крайнодясната партия Шведски демократи, които настояват, че са били заплашвани от двама млади мъже, които ги нарекли " проклети расисти ".

Основната тематика по време на акцията беше политиката на страната по отношение на мигрантите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР