Гражданите на САЩ трябва да напуснат Украйна през следващите 24

...
Гражданите на САЩ трябва да напуснат Украйна през следващите 24
Коментари Харесай

Белият дом: Американците да напуснат Украйна до 48 часа, възможна въздушна атака по време на Олимпийските игри

Гражданите на Съединени американски щати би трябвало да изоставен Украйна " през идващите 24 до 48 часа ", прикани Белият дом, съобщавайки, че е изключена съветска инвазия в Украйна " по време на Олимпийските игри в Пекин ", заяви Агенция Франс Прес.

" Руската инвазия в Украйна може да стартира когато и да е, в това число по време на Зимните олимпийски игри в Пекин, съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан. " Продължаваме да следим признаци на съветска ескалация, в това число идването на нови сили на украинската граница ", съобщи Съливан пред кореспонденти в Белия дом.

" Инвазията може да стартира когато и да е, в случай че Владимир Путин реши да я подреди ", сподели той. " Тя може да стартира по време на Олимпийските игри, макар многото спекулации, че това ще се случи едвам след Олимпиадата ".

Белият дом съобщи, че евентуално идната съветска офанзива против Украйна може да стартира с въздушни бомбардировки.

" Всеки американец, намиращ се в Украйна, би трябвало да напусне допустимо най-скоро и при всички случаи през идващите 24 до 48 часа ", съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан. " Ако съветската офанзива против Украйна настъпи, тя евентуално ще стартира с въздушни бомбардировки и ракетни удари, които сигурно могат да убият цивилни ", добави той.

Съединените щати считат, че има " доста огромна възможност " Русия да нападне Украйна, само че не знаят дали Владимир Путин е взел " дефинитивно решение ", съобщи съветникът по националната сигурност.

" Начинът, по който той построи силите си и ги сложи на място, ни дава ясно да разберем, че има доста огромна възможност Русия да реши да работи с военни средства ", съобщи Съливан. " Нашето мнение е, че не считаме, че той е взел някакво дефинитивно решение, или просто не знаем дали е взел някакво дефинитивно решение ", сподели той.

Белият дом съобщи, че може да се " чака " телефонен диалог сред Байдън и Путин по въпросите за Украйна.

" НАТО е по-сплотена от всеки различен път в близкото минало ", зави още Съливан.

Според него опасността от съветска инвазия в Украйна е съдействала за обединяването на алианса на НАТО.

" НАТО е укрепен. Алиансът е по-сплотен, по-целеустремен и по-динамичен от когато и да било напоследък ", съобщи на брифинг съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР