Гражданите на САЩ отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на

...
Гражданите на САЩ отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на
Коментари Харесай

Цветя и национални флагове за жертвите на 11 септември

Гражданите на Съединени американски щати означават през днешния ден годишнината от терористичните набези на 11 септември 2001 година.

Роднините на жертвите се събраха на мястото, където се извисяваха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Паметта на починалите бе почетена с минута безмълвие и камбанен звън в 8:46 ч. локално време - моментът на офанзивата против северната кула.

Доналд Тръмп взе участие за трети път като президент в церемониите за годишнината от 11 септември на фона на недоволството му от " безконечната война " в Афганистан, където терористичната организация Ал-Кайда възнамерява нападенията.

Президентът уважи паметта на жертвите с минута безмълвие на Южната ливада на Белия дом дружно с първата дама Мелания Тръмп и чиновници на Белия дом. Националният байрак на покрива на Белия дом бе свален на половина.

В изказване Тръмп разгласи годишнината за " Патриотичен ден " и означи по какъв начин огромен брой американци си спомнят за нападенията от 11 септември.

" Една хубава септемврийска заран бе белязана от мощен потрес, агонизираща тъга и надълбоко страдалчество. Силата, смелостта и състраданието на Америка обаче останаха непоклатими ", съобщи Тръмп. Очаква се президентът да взе участие във възпоменателна гала в Пентагона, а вицепрезидентът Майк Пенс ще произнесе тирада на мястото на третата офанзива край Шанксвил, щата Пенсилвания.

Конгресмени уважиха годишнината с минута безмълвие на Капитолийския рид, заяви Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати по времето на нападенията Джордж Буш-младши ще взе участие в гала по полагане на венци в Пентагона.

Съединените щати към момента претърпяват последствията на нападенията от 11 септември. Възпоменателните церемонии се концентрират върху почитането на паметта на близо трите хиляди души, които починаха при самолетните набези. Имената на всички починали се прочитат на всеослушание на церемонията на мястото, където се извисяваха кулите близнаци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР