Гражданите на Русия може да срещат занапред трудности при получаването

...
Гражданите на Русия може да срещат занапред трудности при получаването
Коментари Харесай

Руско издание: Нашите граждани може да имат проблеми с визите за САЩ

Гражданите на Русия може да срещат отсега нататък компликации при приемането на визи за Съединени американски щати, написа "Комерсант ". Вестникът проучва последствията от съветските контрамерките на новите антируски наказания, гласувани от американския Конгрес.

Москва разпореди американците да понижат личния състав на задачите си в Русия. По-рано някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол предизвести по този мотив, че ще се наложи съветските жители да чакат визи за Съединени американски щати "със седмици, в случай че не и с месеци ", припомня изданието.

Американското посолство в съветската столица към този момент предлага на уеб страницата си молбите за визи да се подават "най-късно три месеца преди евентуалната дата на тръгване ". Освен това поради антиамериканските наказания няколкостотин съветски жители може да изгубят работните си места. Повечето от общо 1200 чиновници в задачите на Съединени американски щати са хора, наети на място, в Русия - секретари, преводачи, готвачи, защита, написа всекидневникът. Според него няма публично налични настоящи числа, само че по данни на Държавния департамент през 2013 година едвам четвърт от личния състав на задачите е бил американски. "Очаквам съкращенията да обиден най-много хора от Русия ", счита Макфол.

Москва и Вашингтон "са обречени на дълго опълчване ", разяснява журналистът американист Михаил Таратута. По думите му гласуваният в Съединени американски щати закон за нови антируски наказания "е погребал очакванията на Кремъл за възстановяване на връзките с Белия дом ".
Налагайки наказания, американските управляващи постоянно разчитат жителите на съответната страна да усетят последствията на собствен тил и да упорстват за смяна в политиката на личната си страна, написа в публицистичен коментар по тематиката "Независимая газета ".

На процедура обаче не става по този начин. Онази част от електората, от която зависи мандатът на
съветския президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила и на целия ръководещ хайлайф, подценява последствията от санкционната война - не ги усеща или просто не желае да стачкува по този мотив и да желае промяна на политическия курс. Напротив - компликациите карат жителите на Русия да се сплотяват към властта, въпреки че по логиката на американците би трябвало да упрекват таман нея за своите беди.
Групата жители на Русия, които ще получават по-трудно визи за Съединени американски щати, не съставляват електорален интерес за съветския ръководещ хайлайф. Те могат да адресират претенциите си към американските управляващи, които им основават компликации, а Русия единствено отвръща на техния "цинизъм " и "простащина ", изяснява вестникът, като цитира коментар на президента Путин във връзка новите антируски наказания на Съединени американски щати.

Чуждестранни участници в съветски енергийни планове предизвестиха, че няма по какъв начин да се противят на решението на Съединени американски щати и евентуално ще спрат съдействието с Русия, показва в различен материал "Независимая газета ". Споменават се да вземем за пример френската компания "Анжи ", сътрудник на съветския "Газпром " в построяването на газопровод "Северен поток-2 ", и холандско-британският тръст "Шел ", също участник във финансирането на плана. Русия обаче е прекомерно значим сътрудник за доста европейски страни и европейците ще се борят до дъно за толкоз значими за тях планове като "Северен поток-2 ", разяснява Иван Андриевски от управлението на Руския съюз на инженерите.

"Някои компании не ще съумеят по разнообразни аргументи да се борят и да лавират и ще им се наложи да изоставен съветските планове, само че други ще изберат пътя на битката, с цел да не губят приход в размер на милиони, даже милиарди долари ", споделя специалистът.
Доскоро обединена Европа бе основен основател на "наказания " и всевъзможни ограничения за въздържане на Русия. Но в този момент европейските водачи взеха да роптаят незабавно щом видяха текста на законопроекта, тъй като никой не бе съгласувал с тях новите наказания, отбелязва "Взгляд ".

Според Брюксел, Берлин и Париж Чичо Сам непозволено се е намесил в регулацията на европейския енергиен пазар. Ред специалисти обявиха, че законопроектът намирисва на недобросъвестна конкуренция. След физическата изолираност на Катар (един от водещите снабдители на полутечен газ за Европа) следва опит повелителен "да се минимизира зависимостта " на Европейски Съюз от съветското синьо гориво. И какво в подмяна? Втечнен газ от американските залежи, изяснява съветското издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР