Гражданите на Русе изпратиха близо 55 % от данъчните си

...
Гражданите на Русе изпратиха близо 55 % от данъчните си
Коментари Харесай

За пръв път в Русе - повече пуснати декларации онлайн, отколкото на хартия

Гражданите на Русе изпратиха близо 55 % от данъчните си заявления по интернет, като 2019 е първата година, в която електронните формуляри са повече от хартиените.
В офиса на Национална агенция за приходите в Русе до края на април са регистрирани 17 197 заявления. Изпратените по електронен път са с 10% повече от 2018 година, като с личен идентификационен код от Национална агенция за приходите са 6530, а с електронен автограф 2896. На гишетата са признати 6133 заявления, а през пощенските клонове в област Русе са изпратени 1637 формуляра, като не престават да идват.
От началото на 2019 година досега посредством електронната система за заплащане (т.нар. виртуален POS) и посредством физическите POS терминали в офисите на Национална агенция за приходите са платени над 70 млн. лева без такси. През 11 терминала в русенския офис са направени 4197 бр. транзакции на стойност 1 011 990 лв..
Национална агенция за приходите - Русе осведомят, че през 2020 година декларирането на приходите ще бъде доста по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен автограф. Така всички приходи от трудов контракт, както и хонорарите и възнагражденията по цивилен контракти, ще бъдат авансово попълнени от Национална агенция за приходите в данъчните заявления на жителите и те ще ги прегледат, поправят и добавят при нужда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР