Гражданите на Република Северна Македония избират президент. Вотът е лакмусов

...
Гражданите на Република Северна Македония избират президент. Вотът е лакмусов
Коментари Харесай

РСМ избира президент

Гражданите на Република Северна Македония избират президент. Вотът е лакмусов тест за парламентарни избори идващия месец, на които националистическата съпротива се стреми да смъкна от власт ръководещите лявоцентристки социалдемократи, оповестява Ройтерс.

Кандидатите за президент са общо седем. Фаворитите за поста са актуалният президент Стево Пендаровски, претендент на проевропейските социалдемократи и Гордана Силяновска-Давкова от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ завоюва позиции през последните години поради публичния яд от бавния ритъм на присъединение на балканската страна към Европейския съюз. Опозицията се надява да набере скорост за по-важния парламентарен избор на 8 май. " Партията, която завоюва на първи тур, по-лесно ще активизира гласоподавателите на втория тур и на парламентарния избор.

Социологическите изследвания дават най-големи шансове на Силяновска-Давкова за победа. Пендаровски се чака да остане втори и двамата да отидат на балотаж.

Право на глас на седмите президентски избори имат 1 814 317 гласоподаватели. Урните ще затворят в 19:00 часа локално време.
 Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ
Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Антибългарските изказвания съпътстваха акцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР