Гражданите на район Младост трябва да бъдат спокойни, защото имат

...
Гражданите на район Младост трябва да бъдат спокойни, защото имат
Коментари Харесай

Председателят на СОС вярва, че процедурата за избор на кмет на Младост е изпълнена правилно

Гражданите на регион " Младост " би трябвало да бъдат спокойни, тъй като имат настоящ кмет. Съдът е позволил авансово осъществяване на решението на СОС от 31 май 2018-а година за установяване на изпълняващ длъжността кмет до завръщане на титуляря, доказано и от Върховен административен съд. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков след новината, че новият кмет на " Младост " Румен Русев е нелегално назначен.
Герджиков напомни, че преди година обстановката в Младост е без аналог – тогавашният кмет Десислава Иванчева и един от нейните заместници Биляна Петрова бяха в ареста. Тогава с решение на СОС, съобразено с волята на госпожа Иванчева, бе определен за и.д Владимир Клисуров, който след това подаде оставка. Заради огромния административен безпорядък, който се сътвори в региона, беше призован юридически съвет на СОС на 30 май 2018. Присъстваха всички членове на Председателския съвет на СОС, представители на Столична община, представители на Министерство на правораздаването, Министерство на труда и обществената политика, Инспекцията по труда, НСОРБ, както и водещи експерти по трудово и административно право от СУ, УНСС, Нов български университет.
Герджиков показва, че след извънредно задълбочена полемика и разбор на цялата налична документи Правният съвет излезе с решение, че СОС би трябвало да дефинира изпълняващия активността кмет на регион " Младост ", поради което изиска от Клисуров да показа информация за настоящите към оня миг заместител кметове. Той даде такава, в която бе посочено, че с изключение на самият той и Биляна Петрова, която беше в ареста, другите заместници са - арх. Румен Русев и Петър Къджилов, назначен предния ден със заповед на госпожа Иванчева. В осъществяване на решението на Правния съвет, ръководителят със собствен отчет предложи двата вероятни разновидността – Русев или Кърджилов, които бяха изслушани в локалния парламент. Общинските съветници с огромно болшинство избраха Румен Русев, описа Герджиков.
СОС беше заставен да вземе решение в тази невиждана обстановка, защото в районната администрация цареше цялостен хаос, сътворен след поредност от административни актове със и без правно съображение. Основната задача, пред която бяха изправени съветниците бе да се вкара ред в регион " Младост " и да се подсигуряват правата на жителите, акцентира Герджиков.
Припомняме, че през вчерашния ден (24 април) стана ясно, че на първа инстанция съдът разгласи избора на Русев за противозаконен. В решението съдът показва, че СОС е бил задължен да обясни всички обстоятелства и условия преди да назначи новия кмет на региона, само че това не било сторено. СОС не е проучил дали Десислава Иванчева е упражнила властта си и е назначила човек, който да я замества, до момента в който тя е в ареста. Десислава Иванчева несъмнено е назначила собствен заместител и това е Петър Кърджилов, е правосъдното мнение. Самата Иванчева повтори същото по-рано през днешния ден (25 април)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР