Гражданите на община Елин Пелин излизат на протест. Информацията идва

...
Гражданите на община Елин Пелин излизат на протест. Информацията идва
Коментари Харесай

Граждани от Елин Пелин излизат на протест

Гражданите на община Елин Пелин излизат на митинг. Информацията идва от предприемчив комитет.

„ От една година водим борба с кмета на общината и неговата администрация. Община Елин Пелин и в частност кметът издадоха заповед за градеж на склад за безалкохолни питиета, а вместо склад се построи цех за преправка на пластмаса с потенциал 35 000 000 ( тридесет и пет милиона) кг годишно. Нарушавайки всички правила, без изработен Оценка на въздействието върху околната среда, без координиране с жителите на общината, без да е гласуван плана и разрешението от Общински съвет, без да се зачитат правата на жителите на общината " ` се споделя в известие до медиите.

„ Проектът е записан като районен, а се оказва, че заводът ще приема отпадък от Гърция и Германия, т.е. даже не е народен, а интернационален. Заводът към този момент е издигнат, макар всички наши старания да бъде изработен Оценка на въздействието върху околната среда. Вонята на отпадък и боклуци е към този момент налице! Заводът няма право да работи, тъй като има заведено дело против решението на кмета, по самодейност на общински съветници, само че работещи там хора настояват, че той към този момент действа. Обединяваме се с митинга на с. гара Елин Пелин проведен от нашите съграждани, които излизат на митинг заради непрекъснатата липса на вода, непочистеният надлез и настояването за създаване на околовръстн път за тежкотоварни камиони " ` се споделя още в писмото на инициативния комитет.

Гражданите на Елин Пелин се обръщат към премиера Бойко Борисов с въпрос:

Г-н Борисов, в едно от изявленията си кмета на община Елин Пелин изрече, че подобен цех не може да бъде издигнат без Ваше разрешение. Вярно ли е, че Вие сте дал „ зелена " светлина за построяването на този цех? Вие ли покровителствате този план и всичките беди, произлизащи от него?

Протестът ще се организира на 13 юли от 9 часа в с. Гара Елин Пелин в края на жп надлеза в посока град Елин Пелин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР