Гражданите на Нова Зеландия са предали над 10 хил. единици

...
Гражданите на Нова Зеландия са предали над 10 хил. единици
Коментари Харесай

Хиляди единици оръжие са предадени в Нова Зеландия

Гражданите на Нова Зеландия са предали над 10 хиляди единици огнестрелно оръжие, заяви The Guardian по данни на локалната полиция. 
За по-малко от месец са били събрани 10242 единици огнестрелно оръжие и за тях са изплатени над 6 млн. $ отплата. Други 1269 единици са предадени анонимно - такава стратегия бе планувани за тези, които са имали нелегално оръжие.
Законът, забраняващ огромна част от автоматизираното и полуавтоматичното оръжие в страната, а по този начин също и съставни елементи за трансформация, засилващи огневата мощност, беше признат от Народното събрание през април. За него гласоподаваха 119 депутати, а един беше срещу. 
Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардерн анонсира програмата на стойност към 200 млн. $ след атентата в Крайстчърч. В 90 мероприятия в границите на програмата взеха присъединяване над 7 хиляди притежатели на оръжие в цялата страна. По данни на CNN популацията на страната има към 1,2 млн. единици огнестрелно оръжие.
Нападението в Крайстчърч се случи на 15 март 2019 година. Загинаха 51 души , а 40 бяха ранени. Обвиненият за атентата Брентън Тарант описа, че за закононарушението се въодушевил от терористичните актове в Европа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР