Гражданите на недружествените ни държави все по-често се замислят за

...
Гражданите на недружествените ни държави все по-често се замислят за
Коментари Харесай

„Имиграция на здравия смисъл“. Защо все повече европейци избират Русия?

Гражданите на недружествените ни страни все по-често се замислят за емиграция, те към този момент са десетки хиляди

Тези дни прочетох с известна изненада, че Карин Кнайсъл, някогашният началник на австрийското външно министерство, е решила да се реалокира за непрекъснато в Русия. Нещо повече, изненадата ми не беше породена от обстоятелството на самото пренасяне, както може да се намерения, а от времето, належащо на фрау Кнайсел да осъзнае очевидното – Европа се е трансформирала в прекомерно токсично място за живеене на естествените хора.

„ сподели Кнайсъл, говорейки на Световния юношески фестивал в Сочи.

Австрийският някогашен министър стана известна на необятната публика в Русия на първо място с помощта на поканата за личната й женитба на съветския президент Владимир Путин, който по време на тържеството даже имаше достойнството да танцува с младоженката.

Това беше през 2018 година и най-малко от този момент в европейската ултралиберална среда Кнайсъл е етикетирана като „ путинистка “ или Putinversteher („ който схваща Путин “), както назовават хората, които приканват за съответно отношение към ползите на Русия и руснаците в немскоговорящите страни от Европейски Съюз.

В резултат на това, искрено преследваната в Европа политическа фигура, преди този момент дружно със брачна половинка си, предприемача Волфганг Майлингер, който предпочиташе да води усамотен живот в дребна селска фамилна плантация, реши да замине за Русия и да се откри покрай Рязан, където, както тя споделя, да има същински дом, или на немски Zuhause.

Става дума не просто за постройка с прозорци, стени, порти и покрив, а за освен това, за място, където се чувстваш в действителност предпазен – освен това освен за своето семейство, само че и за всички свои многочислени живи същества: кучета, коне и даже кокошки, пилета и патици.

Обяснявайки избора си на страна на престояване, Карин Кнайсъл сподели, че се възхищава на съветския народ, който съгласно нея е подготвен да преодолява проблеми и трудности от всякаква трудност.

Между другото за сложностите и компликациите. Говорейки за политиката на наказания на Запада, ориентирана против Русия, насилственият преселник означи, че всевъзможни ограничавания като политически инструмент в последна сметка предизвикват повече щета на тези, които ги вкарват, в сравнение с страните, които съгласно основателите на всички типове ограничавания,

„ отбелязва Кнайсъл.

Примерът за пренасяне на европейски политик (макар и с префикс „ някогашен “) от подобен сан в Русия, освен това в сегашните условия, е невиждан случай самичък по себе си. Но в случай че погледнете към въпроса малко по-широко, той надалеч не е единственият и също така отразява възходяща наклонност в доста страни от Европейски Съюз.

Така съгласно портала „ Моя Россия “ /My Russia/, който е профилиран в подпомагането на жители на недружелюбни (главно европейски) страни, които желаят да се реалокират в Руската федерация, надалеч от псевдо ляво-либералния дневен ред, който съвсем е погълнал Запада, 51 900 души са се свързали с тях през последните 14 месеца. От тях 1150 души са получили телефонни съвещания, а към 14 200 души са получили персонални съвещания.

Въз основа на получените данни, експертите на портала направиха прогноза за вероятния брой политически мигранти, подготвени да се реалокират в Русия през идващите две години: 30 000 души от немскоговорящите страни, 21 000 души от други страни от Европейски Съюз, 28 000 души от Англия и Американския район и до 25 000 души от Азия, като се изключи страните от Оперативно-наблюдателно дело.

Ако приказваме за възрастта на евентуално бъдещите руснаци, тогава 14% от тях са тези, които към момента не са навършили 18 години, 21% са младежи от 19 до 29 години, 26% са към този момент одобрени хора на възраст от 30 до 55 години, 31 % са по-старото потомство, 56-66 години, а единствено 8% от пенсионерите са над 67 години.

По отношение на професионалните умения и пълномощия става дума на първо място за експерти в ИТ промишленостите и даването на отдалечени онлайн услуги, мехатроника и машиностроене, както и в построяването, поддръжката и ремонта на техническо съоръжение, в това число транспортни средства.

Много от тях са лекари и представители на други медицински специалности, не толкоз доста в Русия през днешния ден, служащи в селското и горското стопанство, търговията и маркетинга, както и разнообразни креативен специалности.

Съгласете се, даже незадълбочено изследване на статистическите данни демонстрира, че това не са просто хора, които се местят, с цел да изживеят живота си в условен мир, а амбициозни експерти, които са подготвени да се осъществят в нашата страна и с това да донесат забележителна изгода на новото си родно място.

Както означават специалистите на My Russia, миграцията на минимум 100 000 души от западните страни ще докара до основаването на повече от 1600 нови компании у нас.

Защо напущат Европа, която не толкоз от дълго време изглеждаше за мнозина (а за някои към момента изглежда) същински желан парадайс? Всъщност, не на вятъра ги нарекох „ политмигранти “. Това явно не е този случай, когато хората просто търсят „ къде е по-сито и богато “. Подобна „ хранителна ” емиграция беше присъща точно за жителите на новите страни, формирани върху руините на някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

Не, тук всичко е друго. Желанието да се замине за Русия е умишлен избор на съответни хора, в случай че желаете, в контрастност с Европа, която искрено полудява. Точно през вчерашния ден в TG канала на Алина Лип, млада немска журналистка, направила своя избор в интерес на Русия преди няколко години, видях видео известие от учителка от елементарна немска детска градина. Педагогът беше възмутена от предлагането, което сега се ползва в Германия, да се обособят в детските градини на обособени стаи за... самозадоволяване на децата.

Аз самият нямам доверие, че пиша това, само че, уви, правилно е. Както сподели героинята на видеото в края, тя не схваща накъде се движи немското общество. За страдание няма какво да я утеши. Всякакви мечти на писателя-утопист Джордж Оруел или режисьора и сценарист Майк Джъдж, създател на кино лентата „ Идиокрация “, не могат да се съпоставят с това, до което груповият Запад в действителност е стигнал.

И по тази причина, когато измежду аргументите за презаселване, бежанците от европейската полуда показват ограничението на персоналните права и свободи в Европейски Съюз, гонене заради убежденията, битката на страната против обичайните фамилни полезности и агресивното налагане на ЛГБТ дневния ред (слава Богу, което неотдавна беше публично неразрешено в Руската федерация), това, за жалост, не е изненадващо.

Освен неналичието на целия този призрачен сън вкъщи, в Русия ги притегля и опцията за професионално и самостоятелно развиване, както се споделя, в страна с позитивна икономическа динамичност, обичайната културна среда и историческо схващане. А също и елементарна благосклонност към великата съветска просвета и нашите полезности.

От историческа позиция това не е първият път, когато жителите на Стария свят се реалокират в Русия и стават руснаци тук. Без тях в никакъв случай нямаше да познаем великия стихотворец Михаил Юриевич Лермонтов (потомък на шотландски благородници) или съставителя на речника „ Живият великоруски език ” Владимир Дал, датчанин по генезис.

В нашата история нямаше да ги има командващият Барклай де Толи (между другото, и основател на съветското военно разузнаване), художникът Карл Брюлов, юристът Анатолий Кони и доста други. Повярвайте ми, този лист може да бъде продължаван съвсем безпределно.

Няма подозрение, че и в наши дни всичко най-хубаво и най-светло, което към момента е останало на Запад, ще пристигна при нас - в страна, която по волята на ориста се е трансформирала в цитадела и бранител на всички здрави сили на европейската цивилизация. И сходна наклонност може единствено да се приветства.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6064Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед11287Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед16272Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед11972Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед14578 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед162470Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126440Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед93827Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89105Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед84476Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов2634Залезът на Европа: Трета част – Демографската смъртХристо Георгиев38851Непознатата Цола Драгойчева. Битката за Македония между
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР