Гражданите на Куба одобриха на необичаен референдум радикален семеен закон,

...
Гражданите на Куба одобриха на необичаен референдум радикален семеен закон,
Коментари Харесай

Куба разреши гей-браковете с референдум

Гражданите на Куба утвърдиха на необикновен референдум коренен " фамилен закон ", който позволява на еднополови двойки да подписват брак и да осиновяват деца, и който предефинира правата на децата и на бабите и дядовците им, съобщи АП. 

Законът, който съдържа повече от 400 члена, е одобрен с 66,9% от гласовете, заяви през днешния ден председателката на националната изборна комисия Алина Балсейро Гутиерес.

Предложената промяна среща мощна опозиция от разрастващото се евангелистко придвижване в Куба и от мнозина други кубинци. Правителството организира необятна акция в поддръжка на закона, включваща манифестации из страната и изявления в медиите.

Навият фамилен кодекс разрешава сурогатното майчинство, дава повече права на дядовците и бабите във връзка с внуците им, обезпечава отбрана на възрастните и планува ограничения против насилието по сексуален симптом. Докато гласуваше в референдума, президентът Мигел Диас-Канел - вносител на законопроекта, призна, че макар необятната поддръжка за промяната, към момента има недоумение измежду част от популацията по някои въпроси.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР