Гражданите на Израел изпитват дълбоко уважение към българите. Това заяви

...
Гражданите на Израел изпитват дълбоко уважение към българите. Това заяви
Коментари Харесай

Гражданите на Израел изпитват дълбоко уважение към българите

Гражданите на Израел изпитват надълбоко почитание към българите. Това съобщи президентът на Държавата Израел Реувен Ривлин, който се срещна с министър-председателя Бойко Борисов в Йерусалим

" Това другарство сред двата народа способства и за положителния политически разговор сред Израел и България. Заедно с България развиваме взаимна активност в голям брой сфери, като ние имаме вяра, че има още браншове, в които можем да работим сполучливо дружно ", акцентира Ривлин.

 Борисов обсъждал с Нетаняху взаимно произвеждане в региона на защитата Обновена
Борисов обсъждал с Нетаняху взаимно произвеждане в региона на защитата

Израел постоянно ще бъде признателна на България, уверен Нетаняху

Той беше безапелационен, че фашизмът и неофашизмът съществуват и в днешни дни. По думите му всички страни имат обща отговорност да се борят против тези феномени, тъй като те са въплъщение на злото. " Израел е демократична страна и демокрацията е за всички жители, които живеят в тук ", уточни Ривлин.

Президентът на Израел също по този начин съобщи, че цени високо държанието и позицията на България като ръководител на Съвета на Европейския съюз по тематиките, касаещи взаимоотношенията сред Европейски Съюз и Израел.

От своя страна Борисов също изрази реверанс пред подвига на българския народ за великото дело. По думите му геройството на българите в тези години е отворило вратата към отличното съдействие сред двете страни, което следим през днешния ден.

" За нас Държавата Израел е другар, на който можем да разчитаме ", увери Борисов.

 Борисов в Тел Авив: България се гордее със спасяването на българските евреи Обновена
Борисов в Тел Авив: България се гордее със спасяването на българските евреи

Отбелязваме 75 години от спасяването на българските евреи

Премиерът поздрави Реувен Ривлин и министър-председателя Бенямин Нетаняху за мъдростта и твърдостта, с която управляват страната и показа, че е впечатлен от софтуерния напредък на Израел.

Борисов разяснява и че през днешния ден светът стартира да взема решение споровете си доста персонално. " Мога да осъждам по реакциите на сътрудниците си в Европейския съюз. Въпреки всичко обаче, ние сме демократична общественост и би трябвало постоянно търсим разговор ", сподели той.

След срещата си с президента Борисов беседва и с водача на парламентарната съпротива в Израел Исаак Херцог . Премиерът означи, че двете страни имат построено чудесно съдействие в региона на парламентарните връзки и благодари на Кнесета на Израел за помощта при изработването и публичното разискване на антитерористичния закон на България.

 Не руската войска, а българският народ избави българските евреи
Не руската войска, а българският народ избави българските евреи

Външно скочи на Захарова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР