Гражданите на Гърция ще трябва да пускат есемес или да

...
Гражданите на Гърция ще трябва да пускат есемес или да
Коментари Харесай

Гърците ще излизат от къщи само с пускане на есемес или специален формуляр

Гражданите на Гърция ще би трябвало да пускат есемес или да попълнят специфичен формуляр, с цел да излязат от къщи, оповестява в. " Катимерини ".

Вчера сутринта влезе в действие възбрана за излизане от домовете в границите на по-строги ограничаващи ограничения в битката с ковид. Нарушенията се глобяват със 150 евро.

Съгласно новите правила, оповестени от премиера Кириакос Мицотакис, гърците може да излизат от домовете си единствено с цел да вървят на работа, да пазарят хранителни артикули и медикаменти, да спортуват малко на открито или да изведат домашния си любим.

Мерките ще бъдат в действие до 6-и април.

За да излязат, гърците би трябвало да носят в себе си персонален документ и формуляр, който посочва повода да са на открито.

Има два типа формуляри, които могат да бъдат свалени от държавен уебсайт - единият се попълня от работодателя и съдържа името на служителя, домакински и длъжностен адрес, както и работното време.

Вторият би трябвало да бъде запълнен от жителя и би трябвало да съдържа име, адрес, дестинация и причина за излизането. Възможно е и попълване на ръка на формулярите за жителите.

Третата алтернатива е изпращане на есемес на номер 13033, като би трябвало да бъде декларирана една от шест аргументи за напускането на дома, както и име и домакински адрес.

Допустимите аргументи са: аптека, лекар; закупуване на храна, когато не е допустима доставка до дома; банкови услуги, когато не са вероятни такива онлайн; помощ на хора в нужда; заравяне, кръщене, женитба, визити при разведени родители; спортуване на открито или разходка на домакински любим.

Излизанията на открито за спорт са възможни единствено в случай че са самостоятелни или най-много от двама души, които съблюдават 1,5 метра отдалеченост един от различен.

Медицинският личен състав, чиновниците на гражданска отбрана, на силите за сигурност и въоръжените сили са изключени от възбраната за напредване.

Забранено е посещаването на детски площадки, други уреди навън, паркове и градинки.

Общественият превоз е понижен, само че се движи в нормалното работно време. Няма ограничавания за частни коли, стига в тях да пътува единствено по един човек.

По данни, оповестени в " Катимерини ", броят на инфектираните с новия ковид в Гърция е 624, а смъртните случаи са 17.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР