Гражданите на еврозоната, притеснени от нарастващите цени, могат да разчитат

...
Гражданите на еврозоната, притеснени от нарастващите цени, могат да разчитат
Коментари Харесай

Лагард: Хората могат да разчитат на ЕЦБ за стабилизиране на инфлацията

Гражданите на еврозоната, обезпокоени от възходящите цени, могат да разчитат на Европейската централна банка за стабилизиране на инфлацията. Това съобщи ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард, представена от Ройтерс.

„ Разбираме, че възходящите цени са причина за терзания за доста хора и одобряваме тази угриженост доста съществено “, разяснява тя

„ Хората могат да са сигурни, че нашата отдаденост на ценовата непоклатимост е непокалтима, което е от решаващо значение за закотвянето на инфлационните упования и на доверието във валутата “, добави Лагард.

Председателят на ЕЦБ приказва по време на онлайн церемонията по встъпването в служба на новия шеф на Бундесбанк Йоаким Нагел.в Неговият предходник Йенс Вайдман подаде оставка по персонални аргументи през октомври, откакто беше отпред на основаната във Франкфурт централна банка в продължение на съвсем десетилетие.

Коментарите на Лагард идват, откакто предварителната оценка на европейската статистическа работа Евростат сподели, че инфлацията в района на единната валута се е ускорила до 5% на годишна база през декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР