Гражданите на европейските страни от НАТО са по-малко уверени, отколкото

...
Гражданите на европейските страни от НАТО са по-малко уверени, отколкото
Коментари Харесай

Увереността на европейците, че САЩ ще им помогнат при руска атака, намалява

Гражданите на европейските страни от НАТО са по-малко уверени, в сравнение с преди четири години, че Съединените щати ще им се притекат на помощ при положение на съветска офанзива, демонстрира изследване на публичното мнение, представено от Франс прес.

Центърът " Пю " е провел анкетата през лятото на предходната година измежду 21 000 индивида в 19 страни.

60 % от участниците в сондажа, резултатите от който бяха оповестени в понеделник, считат, че Съединени американски щати ще защитят с военни средства страна от НАТО, в случай че тя бъде нападната от Русия. На противоположното мнение са 29 на 100 от интервюираните.

Делът на хората, които са уверени в американската помощ, варира по страни. Така да вземем за пример, той е намалял от 2015 година с 8 % във Франция, с 5 % в Германия, с 3 % в Канада и с цели 16 % в Унгария. За сметка на това той се е нараснал със 7 на 100 във Англия и Италия и с 6 на 100 в Турция.

Както и през 2015 година, жителите на страните от НАТО не са въодушевени от концепцията тяхната страна да помогне на различен член на Алианса при положение на съветска експанзия, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР