Гражданите на ЕС ще бъдат изтеглени от Ухан, китайския град

...
Гражданите на ЕС ще бъдат изтеглени от Ухан, китайския град
Коментари Харесай

ЕК: Гражданите на ЕС ще бъдат изтеглени от Ухан

Гражданите на Европейски Съюз ще бъдат изтеглени от Ухан, китайския град в епицентъра на смъртоносната вирусна зараза, благодарение на два френски самолета тази седмица, заяви Европейската комисия.
„ Първоначалните калкулации демонстрират, че към 250 френски жители ще бъдат превозени с първия аероплан и над 100 жители на Европейски Съюз от други страни с втория аероплан “, се споделя в декларация на Европейска комисия.
По-рано Франция разгласи, че изпраща първи аероплан, който ще изтегли жителите й от Ухан, без да показва данни какъв брой ще бъдат на борда.
В своето изказване Комисията съобщи, че въздушният превоз по искане на Франция ще бъде съфинансиран от Европейски Съюз по неговия механизъм за гражданска отбрана и ще бъде уголемен с втори аероплан за жителите на Европейски Съюз.
В изказването се споделя, че " единствено здрави или жители без признаци ще могат да пътуват " с полетите.
" Европейски Съюз не не помни своите жители в потребност, където и да са по света ", сподели еврокомисарят по ръководство на рецесиите, Янез Ленарчич.
Той сподели още, че Координационният център за реагиране при изключителни обстановки на Европейски Съюз е в контакт с държавите-членки на Европейски Съюз и китайското посолство в Брюксел за интервенцията и " може да бъде обезпечена спомагателна поддръжка от Европейски Съюз, в случай че бъде поискана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР