Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение

...
Гражданите на ЕС, които са живели във Великобритания в продължение
Коментари Харесай

Лондон обяви правилата за европейците, живеещи във Великобритания след Брекзит

Гражданите на Европейски Съюз, които са живели във Англия в продължение на пет години, ще получат статут, с който могат да запазят същите права на работа, обучение и достъп до обществени помощи и услуги, каквито имат и в този момент. От същите права ще се употребяват съпрузите, децата, родителите и внуците им.

Това гласят разпоредбите, по които Англия ще третира европейците след Брекзит, оповестява " Дневник ". Те бяха оповестени от Лондон преди минути. Въпросът какво ще се случи с трите милиона жители на Европейски Съюз живеещи във Англия бе един от най-важните в договарянията.

Хората, които живеят в страната към 31 декември 2020 година, само че още нямат право на непрекъснато престояване, ще получат " прелиминарен статут ", до момента в който изтекат нужните пет години.

Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид изясни, че позицията на държавното управление е да дава статут " по дифолт ", като ще е нужна " доста сериозна причина " той да бъде отхвърлен.

Кабинетът възнамерява процесът да стартира през есента и да бъде изцяло подготвен за работа при започване на 2019 година, с цел да се избегне внезапен скок на молбите в края на март, откакто Англия напусне Европейски Съюз. Тя ще бъде в деяние по време на двегодишния временен интервал, който би трябвало да продължи до юни 2021 година

Какво е належащо

Заяващите би трябвало единствено да потвърдят идентичността си, пребиваването си във Англия и да не са правили съществени закононарушения, като ще бъде съдействано за позитивно решение. Близо 1500 чиновници ще работят по този план. Работата ще се прави онлайн или посредством приложение за смарт телефон, въпреки то още да не е налично за потребителите на Apple, прецизират от вътрешното минситерство. Компанията обаче работи по въпроса.

Хората, които нямат достъп до компютри или не знаят по какъв начин да ги употребяват, ще получат помощ и може да бъдат посетени в домовете си от чиновници по имиграцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР