Гражданите на Бургас са едни от първите у нас, които

...
Гражданите на Бургас са едни от първите у нас, които
Коментари Харесай

Иновация в Бургас! Подписваме се и подаваме документи със...

Гражданите на Бургас са едни от първите у нас, които ще могат да теглят заеми и ще подават документи посредством приложение в мобилните си телефони. То разрешава да се идентифицирате или да подписвате документи през смарт телефона си със същата правна стойност както на хартия.

Община Бургас предлага на жителите да тестват софтуера. Пред камерата на Българска национална телевизия заместник-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева сподели, че хората към този момент могат да употребяват тази отдалечена идентификация за пет от общо 30 услуги на общината, които са електронни. Работим по интеграцията на това приложение и за останалите 25 услуги, прибавя тя.
„ Идеята е да дадем опция на всеки жител да има в ръката си инструмент, с който той да може да си подаде данъчна декларация, да си изиска замяна на документите в Министерство на вътрешните работи - примерно удостоверение за ръководство на МПС, или персоналната карта. Целта е да можеш да си поискаш заем, да си отвориш банкова сметка, да сключиш застраховка. На процедура всичко, единствено че да го направиш по електронен път “, съобщи проф. доктор Георги Димитров. Той е член на УС на снабдител на квалифицирани удостоверителни услуги.

„ След като вие сте положили автограф, който действително е един клик в приложението, оттам-нататък вътрешните процеси се задействат и вие получавате парите по вашата сметка.

Хората, без да стъпват в наш офис, могат да закупят съответния артикул ", прибавя Павел Гърчев, който е началник " Дигитално банкиране " в банка.

Технологията би трябвало да спести време, пари и хартия. Нужно е обаче да се доверите на компанията да пази персоналните ви данни.

За тази цел тя ги съхранява в криптиран тип, употребява двуфакторна система на надзор и други принадлежности за отбрана.

" Човек, в случай че го е боязън, че някой би могъл да има по някакъв метод достъп до устройството, може да включи всички тези бариери, тъй че на процедура става невероятно непознато лице да употребява устройството “, твърди проф. Димитров.

В интервал на зачестили хакерски атаки е мъчно за фирмите да подсигуряват безспорна сигурност.
Но от бизнеса и държавната администрация имат вяра, че изгодите от електронните услуги оправдават рисковете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР