Гражданите на Банско броят часовете до отмяната на пълната карантина.

...
Гражданите на Банско броят часовете до отмяната на пълната карантина.
Коментари Харесай

Банско чака падането на карантината

Гражданите на Банско броят часовете до анулацията на цялостната карантина. В последните часове на 14-дневната изолираност към този момент се гледа към огромните провокации, които предстоят - пред бизнеса, пред локалната власт и пред хората. Отсега е ясно, че на никой няма да му е елементарно, тъй като машината, спряла за две седмици, ще би трябвало да се задвижи още веднъж, а никой не е сигурен какви повреди има по нея след двуседмичната пауза, съобщи Нова телевизия.

“Ние след отпадането на периода за карантина, ще би трябвало взаимно с всички държавни структури и институции да създадем всичко допустимо да излезем от тази рецесия и по най-бързия метод дребните и междинни предприятия на територията на града да проработят. Дали ще бъде в естествен темп или при дребен състав и съответните ограничавания, това към този момент е въпрос на организация “, сподели Иван Кадев, кмет на Банско.

Ресторантьорският бизнес в Банско мъчно ще регистрира загубите в края на сезона. Но хората са сигурни, че карантината е била навременна и нужна. “Ние го изкарахме и сега с малко кашлица, с малко оттука-оттам, поутихнаха нещата, спрехме и нямаме право да приказваме срещу карантината, тъй като карантината е строго съблюдаване на това, което държавното управление е решило,  с помощта на този щаб “, разяснява Любен Пумпалов, притежател на кръчма.

Малкият и междинен бизнес в Банско също чака повдигането на карантината с доста въпросителни. Павлина Спасова, да вземем за пример, към момента не е сигурна дали салонът й за хубост ще работи от вторник нататък. „ Оттук насетне на мен персонално ми предстоят диалози с РЗИ Благоевград, с цел да забележим какви са съответните критерии, които можем да работим, в случай че е позволено, защото на нас действително не ни е неразрешено да работим. Никой не ни включва в секторите, които ще бъдат подкрепени, а това е мъчно за приемане ”, обясни  Павлина Спасова, шеф на салон за хубост.

В Банско мощно се надяват рецесията с пандемията и наложилата се карантина да не отнеме славата на курорта измежду европейските туристи.  „ Да направиме тъй че те да изоставен града по допустимо най-хубавия и неусетен за тях метод. дали сме съумели, ще покажат мненията и бъдещето. Мисля, че се справихме добре “, добави кметът на Банско.

От прозорци, веранди и врати банскалии чакат края на карантината - с вярата, че неприятното е зад тила им. “Разхождаме се в личните си дворове, щях да кажа градинки, само че не можем да излизаме, четем книжки, гледаме телевизия, изобщо много  зле, към този момент доста ни се желае да ни пускат на независимост ”, показа Надежда Атанасова.

„ Първото нещо, което ще направя е да отида да видя майка си, тъй като считам, че съм я защитила, спазвайки тази карантина, т.е. няма заплаха за нея, да видя сестра си и това ще е първото нещо - физически да ги видя “, сподели Павлина Спасова.

А краят на карантината в Банско чакат и група сезонни служащи. Двете седмици в курорта хората са изкарали на квартири, а има и такива, които са нощували в обезпеченото от общината общежитие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР