Гражданите на България и Северна Македония ще могат да се

...
Гражданите на България и Северна Македония ще могат да се
Коментари Харесай

Гражданите на България и Северна Македония ще могат да се възползват от въздушната линия София-Скопие от 27 март

Гражданите на България и Северна Македония ще могат да се възползват от въздушната линия София-Скопие от 27 март.

Това стана ясно по време на визитата на министъра на превоза и известията Николай Събев в Скопие. Въздушен транспортьор по постоянната линия ще бъде самолетна компания Gulliv Air. По време на срещите изпълнителните шефове на летищата в София и Скопие дружно с представители на туроператори разискаха създаването на уикенд и бизнес пакети, което да сътвори благоприятни условия за привличане и на други самолетни компании да оперират по линията.

„ Летищата в София и Скопие ще поддържат самолетна компания Gulliv Air с стратегия за стимулиране, с цел да бъдат обновени полетите по линията и продължението ѝ към други страни. Това ще обезпечи стопански смисъл, линията да съществува дълго време “, съобщи министър Николай Събев.

„ Общите ни старания с министър Благой Бочварски са да понижим тежестите и икономическите бариери сред двете страни. Наясно сме, че не може да чакаме по-добър витален стандарт, в случай че няма добре създадена превоза стопанска система. Ние като политици, направихме първата крачка и създадохме инструмента, линията София-Скопие, който да отвори благоприятни условия към един по-голям бизнес пакет “, означи българският транспортен министър.

Министър Събев добави, че продължение на този логичен модел е построяването на тунела и железопътната линия в най-тежката част по Коридор 8, Деве хълм.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР