Гражданите, които са се ваксинирали срещу коронавирус и са изработили

...
Гражданите, които са се ваксинирали срещу коронавирус и са изработили
Коментари Харесай

Германският външен министър предложи ваксинираните да се ползват с привилегии

Гражданите, които са се ваксинирали против ковид и са изработили имунитет, би трябвало имат опция да се върнат към публичния живот ". Това декларира немският външен министър Хайко Маас в изявление за " Билд ам зонтаг ", представено от ТАСС.

" Мисля, че хората, които са имунизирани, би трябвало да имат опция още веднъж да упражняват главните си права ", споделя Маас. По думите му, те няма да се разболеят и няма да би трябвало да бъдат настанявани в интензивни отделения или да бъдат включвани към апарати за вентилация на белите дробове. А в случай че в заведенията за хранене влизат единствено имунизирани лица, те няма да си вредят взаимно, отбелязва министърът.

Маас доста рядко се изрича по вътрешнополитически въпроси. Той е първият министър от държавното управление на канцлера Ангела Меркел, предложил да се дадат привилегии на имунизираните. Тази концепция не се употребява с известност в Германия, означи ТАСС.

Досега в страната са имунизирани над един милион души, или малко повече от 1 % от популацията. Първи бяха ваксинирани жителите на домовете за възрастнии медиците.

От 16 декември в Германия е в действие строга карантина, затворени са съвсем всички магазини с изключение на магазините за хранителни артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР