Гражданите имат право не просто да бъдат чути, но и

...
Гражданите имат право не просто да бъдат чути, но и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Румен Радев да спре да бъде популист и да се поучи от мен

" Гражданите имат право не просто да бъдат чути, само че и техните хрумвания да бъдат облечени в решения на демократичната държавност - единствено по този начин можем да вървим напред. Разбира се, в случай че има протести или в случай че има противозаконни митинги - тези, които ги предизвикват, би трябвало да си носят отговорността. " Това съобщи за БНР президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

Той разяснява, че в Бургас митингите против високите цени на горивата са били предвождани от коли с съветски регистрационни номера . По думите му това било необичайно.
" Много необичайно в случай, че в действителност в България това е съвсем един монопол на съветската компания " Лукойл ". Същевременно в други градове - като Перник, като Благоевград, имаше концепция, че един ефирен водещ и неговите сценаристи са в доста директна и близка връзка с тези митинги ", сподели Плевнелиев.

 Министерство на вътрешните работи пази регламентираните митинги, увери Маринов Обновена
Министерство на вътрешните работи пази регламентираните митинги, увери Маринов

На митингите има провокатори, сигурен е Министерство на вътрешните работи шефът

" Неведнъж сме минавали през талази от митинги, нееднократно е имало гражданско неодобрение. Важно е обаче да минем по един либерален и правов метод, с цел да може в последна сметка да стане по-силна нашата народна власт, а гласът на тези хора да бъде чут и в последна сметка техните хрумвания осъществени по един правов, а не безреден метод ", добави някогашният държавен глава, правейки паралел с всеобщите митинги в страната от 2013 година.

Според Плевнелиев на митингите през 2013 година той е бил едно от основните настоящи лица в качеството си на президент. Той отишъл при хората на улицата, поканил ги в президентството, провел спор, " тъй че да се чуе гласът на всеки ". По думите му той изиграл своята роля на обединител на нацията и в сложния интервал народът се успокоил , а в страната се провели законни избори.

Сегашният държавен глава Румен Радев не правил нищо сходно.

Плевнелиев: Голямото ми терзание през днешния ден е, че президентът не прави нищо сходно.

" Той е една от демократичните институции в нашата страна, които са призвани да дадат решение по този начин, както аз го направих . Държавният глава прави тъкмо противоположното, т.е., той се дистанцира от институциите на демократичната държавност, той по-скоро подбужда митингите, в сравнение с да оказва помощ за тяхното демократично решение ", разяснява той.

 Протестите поради цените на горивата и стандарта не стихват
Протестите поради цените на горивата и стандарта не стихват

Министерство на вътрешните работи напомня, че няма митинг, който да позволява блокирането на автомагистрали и основни пътища

" По отношение на тези митинги сега президентът е въздържан. Нещо повече - той не употребява нито една от опциите, които Конституцията му е дала, с цел да може да помогне на институциите на българската страна да преминат през този миг по този начин, както аз го върших ", пояснява Плевнелиев.

Плевнелиев: Държавният глава играе ролята на типичен популист.

Бившият президент насочи зов към Радев - " да се възползва от това, което Конституцията му е дала и в случай че би трябвало да се поучи от образеца, който аз дадох два пъти ".

" На един държавен глава не му наподобява да играе популистки ", акцентира още Плевнелиев, съгласно който Радев би трябвало да стартира да акцентира освен минусите, само че и плюсовете, които " това ръководство донесе на България ".

 Румен Радев е популист и водач на опозицията, оцени Плевнелиев
Румен Радев е популист и водач на опозицията, оцени Плевнелиев

Плевнелиев видя сериал сред двама генерали в разногласието сред Борисов и Радев

Плевнелиев: " България има едно сполучливо председателство на Европейски Съюз - целият свят пристигна да ни го каже, а единственият, който го оплю, е президентът Радев. Нима му отива на българския президент да принизява едно огромно достижение на българската държавност? По същият метод и Договора за другарство с Македония - историческо достижение и кой е единственият, който го оплю и го принизи - президентът Радев и Корнелия Нинова. "

Според Плевнелиев това държавно управление има какво да свърши. Най-голямата борба в този момент била геополитическа борба - държавното управление дало курс за влизане в Еврозоната, дало курс за отпадане на механизма за надзор, дало курса за влизане в Шенген.

" И вместо ние да се хванем в ръце, с цел да се сплоти този хайлайф на България и да реализира тази стратегическа цел, ние започваме чисто по балкански да се клатим ", добави някогашният президент.

 Изобретяването на Плевнелиев и сие
Изобретяването на Плевнелиев и сие

За жал на задокеанския драматург, това е което имаме за него като политическа антиселекция. Нямаме различен Плевнелиев

Плевнелиев продължи с политическите мнения - той дефинира " Обединени патриоти " не като патриоти, а като националисти. По думите му вицепремиерът Валери Симеонов " изрично би трябвало да си подаде оставка " като " акт на морал, акт на полезности и акт на демократична просвета ".

" Колкото и Корнелия Нинова да се пробва да играе на върха на опциите си, тя тотално трансформира Българска социалистическа партия в една антиевропейска националпопулистка партия , която също е надалеч от полезностите ", добави още някогашният президент.

 Българска социалистическа партия става законово продължение на митингите
Българска социалистическа партия става законово продължение на митингите

Корнелия Нинова поучава властта да се вземе в ръце
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР