Гражданите да стопанисват сами междублоковите пространства. Идеята е на общинските

...
Гражданите да стопанисват сами междублоковите пространства. Идеята е на общинските
Коментари Харесай

Общината или гражданите - кой да се грижи за пространството около блока?

Гражданите да стопанисват сами междублоковите пространства. Идеята е на общинските съветници от " Политическа група 5 ", които са внесли плана в Столичната община. Предложението е жителите сами да почистват и поддържат зелените площи към блоковете си, а задачата - те да станат по-приветливи за своите ползватели.

Повече детайлности по тематиката вижте от директното включване на Тереза Ставрева.

Идеята на нашата проектонаредба е жителите да станат притежатели на земята, стига тя да е общинска, изясни общинският консултант Венцислав Мицов.

Общината има прекомерно малко пари, с цел да се грижи за междублоковите пространства. Ако хората имат тази земя, могат да я облагородят, като разрушава се, тя би трябвало да остане зелена повърхност. Всичко това се случва по решение на етажната благосъстоятелност, като за това дава отговор всяка една районна администрация, добави Мицов.

Граждани на столичния квартал " Борово " са склонни да поддържат концепцията, защото са недоволни от сечта на дървета в междублоковите пространства, както и от безсистемно паркираните коли на зелените площи. Притесненията им обаче касаят потребността от средства за поддържане на площите и това дали жителите ще имат опция за обособяване на финансови запаси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР