Гражданинът на Еритрея, който блъсна майка и детето ѝ под

...
Гражданинът на Еритрея, който блъсна майка и детето ѝ под
Коментари Харесай

Официално: Африканецът, бутнал дете под влак в Германия, е с психични отклонения

Гражданинът на Еритрея, който блъсна майка и детето ѝ под трен във Франкфурт на Майн, страда от психологично заболяване и е търсен в Швейцария за домашно принуждение, оповестиха прокурорите на кантона Цюрих, където обвиненият живее от 2006 година.
По-рано формален представител на немската прокуратура заяви, че против мъжа е формирано наказателно дело за ликвидиране, както и за опита за ликвидиране на двама души, съобщи БГНЕС.
Мъжът страда от " психологични проблеми " и се е лекувал, съобщи прокурор Томас Брандли. В четвъртък предходната седмица мъжът е заплашил съседката си с нож, душил я, заключил я и по-късно избягал, съобщи ръководителят на немската федерална полиция Дитер Роман на конференция в Берлин. Освен това 40-годишният мъж заключил жена си и трите им дребни деца в жилището им, оповестиха от полицията в кантона Цюрих.
Претърсването на къщата на обвинения " не е посочило радикализация или идеологически претекст на нарушителя ", съобщи началникът на локалната полиция Бруно Келер. " И за брачната половинка, и за съседката му насилието е било ненадейно. И двете споделиха, че в никакъв случай до момента не са го виждали в такова положение ", добави той.
Насилието над съседката и личното му семейство стана причина швейцарските управляващи да издадат заповед за ареста на еритрееца. Данните на обвинения не са въведени в европейските или немските бази данни на полицията. По каква причина и по какъв начин обвиненият е стигнал до Германия към този момент остава незнайно.
Родом от Еритрея, мъжът е дошъл незаконно в Швейцария през 2006 година. През 2008 година получава статут на емигрант и до неотдавна е считан за добре интегриран в обществото.
Припомняме, че в понеделник на гарата във Франкфурт на Майн неидентифициран мъж е бутнал осемгодишно дете под идващия трен. Мотивите на нарушителя са незнайни, той е бил арестуван в постройката на гарата. Майката на умрялото дете е в болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР