Гражданин на Таджикистан е бил обвинен в това, че е

...
Гражданин на Таджикистан е бил обвинен в това, че е
Коментари Харесай

Разтърсваща драма: Булка не успя да докаже на младоженеца, че е девствена и се самоуби

Гражданин на Таджикистан е бил упрекнат в това, че е довел жена си до самоубийство.Според следствието, той е твърдял, че тя не е била девствена, когато се омъжила за него и желае да си вземе друга жена.

Загиналата 18-годишна Раджаби Куршед се самоубила 40 дни след встъпването си в брак с 24-годишния Зафар Пиров, с който не се познавала до сватбата. Преди да се омъжи Раджаби минал през всички нужни тествания, в това число и инспекция за непорочност. Но младоженецът не хванал религия на тези приказки. Той изискал две спомагателни инспекции и още веднъж не повярвал на резултатите.

Семейството на младото момиче споделя, по какъв начин то се оплакало, че през всичкото това време се намирало под мощен напън и че повече не може да търпи това. Пиров обаче твърди, че още преди сватбата, Раджаби му дала документално позволение да си вземе втора жена, защото не била девствена.

Съсипаната от тъга майка твърди, че щерка й е станала жертва на клюка и принуждение и се обърнала към президента на страната, с цел да търси правдивост. Тя е подготвена под клетва да удостовери, че щерка ѝ в никакъв случай не е имала сантиментални връзки с мъже. Тя прибавя, че щерка ѝ е спряла да върви на учебно заведение, с цел да се грижи за двамата си братя инвалиди.

Ако бъде потвърдено, че дейностите на Зафар са подтикнали девойката към самоубийство, той може да лежи до 8 години в пандиза. Тестовете за непорочност са нещо обикновено за Таджикистан, осведоми Лайф.ру. Тук половите връзки преди брака считат за противозаконни и аморални. Преди сватбата младоженците минават здравно изследвани, а булките би трябвало да бъдат подложени и на " тест за непорочност ".

Преди сватбата Зафар получил удостоверение от лекаря, че избраницата му не се е занимавала със секс, последвали и два спомагателни теста, само че той продължавал да тормози момичето и да го кара да си признае всичко.

От 2014 година в Таджикистан са регистрирани повече от 600 правосъдни каузи, засягащи разногласия за непорочност.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР