Граждани за втори път се сърбаха на протест пред Народното

...
Граждани за втори път се сърбаха на протест пред Народното
Коментари Харесай

Граждани казаха "не" на хартиената бюлетина пред Народното събрание

Граждани за повторно се сърбаха на митинг пред Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина на изборите. Организатор на демонстрацията е самодейност " Правосъдие за всеки ". 

Към момента придвижването пред постройката на Народното събрание не е блокирано, заяви Българска телеграфна агенция.

" Ние желаеме почтени избори, почтен развой, който би трябвало да се подсигурява от машини, тъй като нямаме доверие в човешкия фактор. Трябва да бъдем подготвени да се борим ", съобщи на митинга адв. Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки "

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене на законопроекта за промени в Изборния кодекс. " Вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, да се занимава с проблемите, които директно касаят българските жители, да се концентрира върху проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност, попълването на персоналния състав на органи с изминал мандат и други значими проектозакони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс ", каза президентът Румен Радев по време на консултациите с " Български напредък " за сформиране на държавно управление. Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, надълбоко се колебая, добави Радев. 

Утре се чака още веднъж да стартират дебатите в Народното събрание за промени в Изборния кодекс, които връщат хартиените бюлетини.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР