Граждани успяха да се докоснат до военна техника днес в

...
Граждани успяха да се докоснат до военна техника днес в
Коментари Харесай

Жени и деца грабнаха оръжие в центъра на София

Граждани съумяха да се допрян до военна техника през днешния ден в столицата, оповестява Канал3. Бронирана машина " Хамър ", бойни бронирани колесни машини " Командо ", " Гардиан " и " Пустинна котка ", гранатомети, картечници и други типове огнестрелно оръжие бяха изнесени пред постройката на Министерството на защитата.

Военнослужещи, пък асистираха на жителите и им демонстрираха по какъв начин се борави с оръжията и им разрешиха да прегледат бойните машини от вътрешната страна.

Поводът бе отбелязването на Деня на независимостта, като това бе част от самодейността " Това сме ние ", с която Министерството на защитата цели да разпространява военната работа.

Присъстващите имаха опция да се срещнат с изискванията за присъединяване в курсове за начална и специфична военна подготовка.

На място участва и персонално вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. В самодейността се включи и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, който сервира няколко осъществявания на гостите.

Министерство на защитата отбелязва Деня на независимостта по подобен метод в още 16 града -  Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Снимка: канал3
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР