Граждани сигнализират за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград

...
Граждани сигнализират за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград
Коментари Харесай

Граждани сигнализират за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград |

Граждани алармират за всеобщо упояване на бездомни кучета в Благоевград от чиновници на общинския подслон. Това се е случило в навечерието на тържествата за 150-атата годишнина от рождението на Гоце Делчев , заяви бТВ.

На зрителски клипове от центъра на града се вижда състоянието на едното четириного. Авторката на клипа попитала за какво се ловят по този метод бездомни кучета, само че въпросът й остава без отговор. Служителите обяснили, че са упоили животните, с цел да ги ваксинират.

" Бях очевидец на акцията на чиновниците на общинския подслон и бях подложена на психически тормоз от цялата преживелица. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше безусловно нечовечен. Можеха да употребяват нас, доброволците, както и хора, обслужващи безстопанствените животни, със залавянето им. Те се упояваха, без да са нападателни. Преди това бях очевидец и на това по какъв начин, спейки на слънце, кучетата бяха обстрелвани, само че не съумях да фотографирам ", изясни дамата.

Според нея екипът от чиновници на приюта би трябвало да поеме отговорност за случилото се.

Друга свидетелка, която е и доброволец, споделя за случай пред Съдебната палата в града.

" Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас ", споделя дамата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР