Граждани се събраха тази вечер пред сградата на СДВР на

...
Граждани се събраха тази вечер пред сградата на СДВР на
Коментари Харесай

Контрапротест пред СДВР: Ако протестът е незаконен, блокадите да бъдат премахнати

Граждани се събраха довечера пред постройката на Столична дирекция на вътрешните работи на контрапротест против антиправителствените демонстрации, съобщи БНР.

Около 19:00 ч. хората отидоха при централния вход на Столична дирекция на вътрешните работи и дълго ръкопляскаха в символ на поддръжка за това, което прави полицията.

Част от участниците в проявата се насочиха към румънското посолство на бул. " Ситняково ", заявявайки през цялата вечер там ще има хора, с цел да не се разреши нова обсада на кръстовището от страна на антиправителствения митинг. Те се ангажираха всеки ден при посолството да дежурят жители , които ще се грижат да има обикновено напредване през това основно кръстовище.

Утре денем контрапротестиращите ще внесат подписка, с която упорстват полицията да влезе в своите пълномощия и да бъдат отстранени блокадите и палатковите лагери в центъра на София.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5000 подписа, като петицията е оповестена и в интернет пространството, а искащите да я поддържат могат да се разпишат и пред постройката на Столична дирекция на вътрешните работи.

С петицията, която следва да бъде импортирана в Столична дирекция на вътрешните работи, хората ще упорстват да получат информация дали митингите са противозаконни . Ако е по този начин, полицията да влезе в пълномощията си и да отстрани блокадите в центъра на София, упорстват участниците в днешната акция.

" Ние като жители желаеме възобновяване на нашите конституционни и цивилен права. Искаме да можем да живеем към този момент обикновено. " - разяснява Марияна Дочева, една от организаторките на подписката.

Хората се оповестиха за спокойно протичане на антиправителствените митинги - без ескалация и без принуждение.

Протестът завърши към 21.00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР