Граждани се събраха пред паметника на съветската армия в София

...
Граждани се събраха пред паметника на съветската армия в София
Коментари Харесай

Граждани изрисуваха паметника на съветската армия в София

Граждани се събраха пред паметника на руската войска в София и го изрисуваха с надписи: “Окупатори”, “Убийци”, “Слава на Украйна” и “Путин вън!”. Там бяха и представители на гражданската самодейност за унищожаване на паметника на Съветската войска от центъра на столицата, измежду които общинският консултант от “Демократична България” Марта Георгиева, кметът на регион “Средец” Трайчо Трайков, както и десетки жители.

Протестиращите залепиха плакати с лика на съветския президент Владимир Путин на монумента. Марта Георгиева сподели пред Българска телеграфна агенция, че е неприемливо нахлуването на съветски войски в самостоятелна държака, каквато е Украйна. Това е експанзия, пред която цивилизованият свят не може да остане безразличен. Около паметника имаше полиция, само че тя не се намеси в акцията.

Преди дни бяха задържани младежи, които изрисуваха на паметника надписи в поддръжка на Украйна. Още през 1993 година Столичният общински съвет е взел решение за ремонт на монумента. Все още обаче това решение не е изпълнено.



Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР