Граждани се събраха на протест пред сградата на Столична община

...
Граждани се събраха на протест пред сградата на Столична община
Коментари Харесай

Протест пред Столична община заради сечта в Борисовата градина

Граждани се събраха на митинг пред постройката на Столична община поради сеч на дървета в Борисовата градина. На днешната общинска сесия кметът на регион " Средец ", кметът на София и притежателят на парцела са привикани да дадат пояснения по случая.
Още по темата
Протестиращите са издигнали плакати с надписи: " Гарантиран необятен публичен достъп до къпалнята " Мария Луиза " посредством изкупуване или отчуждаване ", " Възстановяване на първичните функционалности на обектите в Борисовата градина " и други.

Независимият общински консултант Борис Бонев сподели, че митингът се провежда от гражданската група " Да спасим Борисовата градина ". Самият факт, че в най-важния, най-централния, най-стария и предпазен от закона парк на София се позволи такова варварско отношение към дърветата демонстрира, че институции даже в центъра на София няма, разяснява той пред Българска телеграфна агенция.

Бонев сподели, че упорстват за налагане санкция на хората, които са позволили противозаконното изрязване на дървета , както и да не се случват спа центрове, хотели и други сходни градежи в Борисовата градина.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев е изискал кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков, който е издал разрешението за унищожаване на дървета в парк " Борисова градина ", както и целият Съвет на шефовете на сдружението, притежател на парцела - Акционерно сдружение " Парк Мария Луиза " АД, да се явят на днешното съвещание на СОС, с цел да дадат пояснения за дейностите си по противозаконната сеч до къпалнята " Мария Луиза ". Това заяви самият Георгиев в профила си във Facebook.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР