Граждани проведоха днес шествие с искане находките в римското селище

...
Граждани проведоха днес шествие с искане находките в римското селище
Коментари Харесай

Граждани протестираха в защита на археологически находки

Граждани организираха през днешния ден шествие с искане находките в римското населено място край село Покровник да не бъдат премествани. Мястото попада под плана за трасето на автомагистрала ”Струма ”.
„ Нямаме позволение за митинг, не сме желали такова, по тази причина просто ще се разходим до разкопките за финален път, преди на следващия ден археолозите да ги върнат на строителите”. Така изясни и формата, и мотива за акцията нейният основател Калин Анастасов.

Очаква се решението на експертната комисия и последващите законови процедури, съобщи Анастасов и добави за предстоящото решение: „ Наши сътрудници споделят, че предстоят спомагателни диалози. Просто тъй като са нарушени няколко закона от българското законодателство и европейска спогодба, и в този смисъл за тях не е елементарно да вземат това решение, тъй като може да следва доста огромен скандал. От началото заявяваме, че желаеме автомагистралата да се строи и по тази причина чакахме да се реагира съответно, с схващане за това, че са сбъркали, и в действителност този обект би трябвало да се съхрани”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР